2015. október 27., kedd

Hatalmas fanfiction baki, avagy amitől sírva szaladok ki a világból...- Sky Jensen

   Mostanság ráérő szabadidőmben nézelődöm a fanfictionok között, hátha számomra is akad egy -két  kedvenc. Néhol  akkora bakikba futok bele, jobban mondva egy típusúba, hogy legszívesebben sírva szaladnék  ki a világból.
    Néhány szó tisztázásra szorul ahhoz hogy kristály tisztán lássuk a dolgokat. Szerintem ezt minden kezdő és vérprofi tudja, de ha nem hát ideje pótolni.
Fan  =  Rajongó,
Fiction = Fikció, Kitaláció
Tehát a fanfiction jelentése: rajongók által kitalált, nem valós történet.
Eddig  tiszta ugye? Szóval. Amitől kihullik a hajam, és ha nem hullott ki kitépem... fanfiction - ként feltüntetni egy történetet, ahol a szereplő kinézete egy sztáré, de a neve nem egyezik meg a kedvencünkével, vagy épp fordítva. Nem nem és egy hatalmas NEM! Egy fanfiction csak akkor fanfiction ha a Sztár neve, és kinézete megegyezik a valósággal.
Innentől kezdve bármi lehet, ember akit az ág is húz, özvegy csilliárdos, mazochista szex őrült,  vagy földönfutó paraszt. Tök mindegy, de a név és a személy marad. Hogy lenne már az aki ha nem is az a neve?
Most nem azokra gondolok akik egy nem rajongói történetet írnak és elképzelés ként egy sztár arca virít egy szereplő neve alatt. Nem itt konkrétan arról beszélek,  hogy vannak olyan emberek, akik fogják és mondjuk  Tokio Hotel fanfiction - ként tüntetnek fel egy blogot, ahol egy Bill Kaulitz kinézetű egyébként jelenleg Taylor Mandez névre hallgató főszereplő életéről olvashatunk egy történetben, vagy épp egy nagy sikerű regény főhősének a nevét puff átírjuk mert miért ne, mondván,  írói szabadság és a változtatás joga. Hát marhára nem. Döntsük el, hogy mit akarunk mert ennyi erővel rólam is lehetne fanfictiont írni  mert nevezzük el annak és nem egy életrajzi műnek.
     Remélem tiszta már a dolog. Sírva kérlek benneteket ezt az apró szabályt tartsátok be, így a fanfiction az marad ami, nekem pedig megmarad minden hajszálam és talán egyszer elolvashatok egy jó kis sztorit az egyik kedvencemről úgy, hogy mindene a helyén marad.

Köszönöm a figyelmet és, hogy végigolvastátok ezt a kis "kitörésem" de vannak dolgok amik mellett már én sem tudok szó nélkül elmenni. No, meg persze akkor minek is volnék itt ha nem osztanám meg veletek az élet apró "örömeit".
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése